Heerings Gaard

Historisk byggeri i høj kvalitet

Det kræver kvalitetssans og blik for detaljerne at modernisere fredede bygninger. Schedio har finpudset de kompetencer i den historiske Heerings Gaard i København

Heerings Gaard på Christianshavn i København blev oprindeligt bygget som bryghus i midten af 1700-tallet og tilhørte gennem fem generationer Heeringslægten – blandt andet som hovedsæde for familiens rederivirksomhed og produktion af kirsebærlikør. I 1977 skiftede de historiske bygninger ejer og administreres i dag af Nordea-fonden.

Fonden har i koordination med Slots- og Kulturstyrelsen løbende renoveret og moderniseret Heerings Gaard, som foruden fondens egne kontorer rummer flere boliger samt Bank- og Sparekassemuseet. Schedio har bidraget til moderniseringen som bygherrerådgiver siden 2017 og har bl.a. bistået med koordinering af drift og vedligehold samt en række renoverings- og ombygningsprojekter.

Den slags skal ske med respekt for historiske byggeprincipper. Alt udvendigt og store dele af det indvendige er nemlig fredet, og derfor er Schedio omhyggelige med materialevalg og tekniske løsninger. Eksempler herpå er renoveringen af et historisk springvand eller da mezzaninens oprindelige fyrretræsplankegulv skulle udskiftes – inklusive specialfremstillede, håndsmedede søm. Og vel at mærke uden at støve eller forstyrre museumsudstillingen lige nedenunder.

”Vi skal sørge for, at alle er glade; både medarbejdere, museumsgæster, bygherre og håndværkere. Vi har hele vejen igennem haft et rigtig godt samarbejde med Nordea-fonden, deres ejendomsinspektør og indretningsarkitekt og andre tekniske rådgivere. Det er vigtigt både for os og for projektet,” fortæller Ulrik de Svanenskjold, der har fungeret som byggeleder, bygherrerådgiver og arbejdsmiljøkoordinator under forløbet.

Schedios arbejde på stedet har også involveret konvertering af et lejemål til nye kontorer til fondens arbejde. Og så har Schedio håndteret løbende myndighedsbehandling, projektering og projektledelse forbundet med de mange forskellige renoveringsopgaver i de historiske omgivelser.

Fakta om projektet

Projektperiode2017 -

YdelserBygherrerådgivning, Projektering, Projektledelse, Byggeledelse, Arbejdsmiljøkoordinering, Myndighedsbehandling

KundeNordea-fonden

EntrepriseformFagentreprise

Økonomisk ramme-