Ambitiøse og komplekse projekter har gavn af gennemgående figurer, så intet bliver glemt, når et projekt går fra en fase til den næste.
Midt i et naturskønt og kuperet landskab ligger Frederikssunds nye svømmehal i en tidligere grusgrav. De i alt 3.500 m2 rummer konkurrence- og træningsbassiner, bassiner til teknik- og genoptræning samt omklædning, mødelokaler og en masse andet. Svømmehallen er første led i Frederikssunds nye idrætsby, og rundtom er flere kunststofgræsbaner ved at skyde op – foruden stier, adgangsveje og terrænregulerede opsamlingsbassiner, til når det regner.
Det er et projekt med grønne ambitioner, fokus på bæredygtighed og et lavt energiforbrug. Svømmehallen har både luft-til-vand-varmepumpe, naturgas og solceller. Schedio trådte ind som Frederikssund Kommunes bygherrerådgiver i 2019 for at hjælpe med koordinering af rådgivere og entreprenører i udførelsesfasen.
”Svømmehalsbyggeri er teknisk komplekst, og der er stor værdi i at have gennemgående personer i projektet. Det handler blandt andet om at sikre de rigtige kompetencer og tilstrækkelige ressourcer i de enkelte faser og sørge for, at der sker den nødvendige overdragelse ved faseskift. I bygherreorganisationen er det vigtigt med god dialog og tidlig inddragelse af driftsorganisationen. Ikke mindst er det vigtigt at finde ud af, hvilke kompetencer der er brug for, og hvornår de skal sættes i spil,” forklarer Schedios Martin Nørgaard.
”Rollen som kommunal bygherrerådgiver er en, som vi i Schedio har stor erfaring med. Vi sørger for at binde enderne sammen blandt andet ved at komme helt tæt på det, der foregår ude på byggepladsen som bygherres forlængede arm. Det er en vigtig rolle til at sikre, at et projekt ikke kører af sporet, at vi arbejder efter fælles mål, og at bygherres beslutninger og ønsker bliver fulgt,” siger Martin Nørgaard.