DSB Nye grønne værksted

Bæredygtigt værksted til fremtidens tog

Vi har travlt hos Schedio, og i øjeblikket skyldes det bl.a. endnu et godt samarbejde med M.J. Eriksson, som sammen med MT Højgaard har vundet totalentreprisen med opførelsen af DSB´s nye værksted på Godsbanegården i København til vedligehold og klargøring af de kommende eldrevne tog.

Som en vigtig milepæl i omstillingen til en mere klimavenlig og bæredygtig kollektiv transport opfører DSB nye grønnere værksteder for at kunne servicere og vedligeholde fremtidens eldrevne tog. Værkstederne bygges i Aarhus, Næstved og København.

MT Højgaard og M.J. Eriksson udfører i totalentreprisen ved Godsbanegården i København et nyt moderne værksted med tilhørende hjuldrejningsværksted, administrationsbygninger til DSB’s personale samt alle baneteknisk anlæg. Efter planen skal værkstedet stå klar til brug i foråret 2024.

Entreprisen er udbudt som et tidligt partnerskab, hvor bygherre, entreprenør og rådgiver i tæt samarbejde, og gennem åben dialog har fokus på den grønne omstilling, optimeringer og bygbare tekniske løsninger. Målet er, at værkstedet opnår bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

Schedio varetager projekteringsledelsen for alle bane- og anlægsarbejder samt bistår med grænsefladekoordinering, CSM-behandling, leverandørindkøb, commissioning, ledningsejerkoordinering, projektopfølgning m.m.

Fakta om projektet

Projektperiode2021 - 2024

YdelserProjekteringsledelse

KundeM. J. Eriksson

EntrepriseformTotalentreprise

Økonomisk rammeCa. 641 mio. DKK